CONNECTANT persones, empreses, ciutats i organitzacions


Salt, 7 de juliol 2018

Som a la Factoria Cultural Comacros. La sala és plena. Varietat de públic en edat i procedència. Entitats socials, ciutadans del carrer i representants del govern local i altres poblacions properes, així com del consolat del Marroc. Ambient expectant i alguns nervis d’última hora.

La Salima Abdessamie, una de les impulsores principals d’aquest projecte, ens dona la benvinguda i un vídeo ens convida a fer una volta al món en 3 minuts: Milà, París, Montevideo, Málaga, Venècia, Madrid, Nova York… Un passeig de la mà de joves socialment compromesos i amb talent, que volen ser protagonistes d’un món millor.

La Sanae Benali, una altra peça clau en la gestació d’aquesta associació, ens parla de la “fórmula Azahara”: connectar ciutats, empreses, persones i organitzacions com a elements protagonistes per a la transformació.

Salt (Girona) és la ciutat que acull una de les seus d’Azahara. No es podia trobar un lloc més adequat pel seu exemple de convivència i per la seva diversitat, conceptes fonamentals en la solució que ens plantegen a través d’una nova manera de fer.

Les tecnologies de la informació són un vehicle imprescindible per a la comunitat Azahara. A través de la seva plataforma, azahara.org, es facilitarà l’intercanvi de bones pràctiques en innovació social. Aquest espai està obert a persones amb vocació de participació ciutadana i a organitzacions culturals i socials. Un espai per impulsar projectes socials i de cooperació internacional.

Continuem amb una taula de joves catalanes d’origen marroquí: una integradora social, una pedagoga i una estudiant de ciències polítiques de l’administració. Totes elles amb vocació de construir un futur millor del que van tenir els seus pares. L’educació és clau per trencar prejudicis i per ajudar a construir una societat millor i tampoc no es rendeixen en el món laboral i lluiten per superar les barreres que sovint troben.

A continuació, en Mohamed ElAmrani, president de l’associació, ens presenta l’enfocament dels projectes comunitaris d’Azahara: impulsar el co-desenvolupament evitant l’assistencialisme,  incloure totes les generacions, reconciliar-nos amb les nostres arrels tenint sempre presents els nostres orígens i treballar per l’encaix de les religions a les ciutats perquè no quallin els missatges d’odi i la por que aquests comporten. A nivell comunicatiu cal generar impacte donant visibilitat a bones pràctiques utilitzant tots els canals al seu abast. Aquesta és la contribució d’Azahara a una bona convivència a les ciutats.

I, per acabar, una actuació musical de dues persones que fa visible la bellesa de la diversitat entre homes i dones, entre generacions, entre pobles, units per un mateix objectiu. Una mostra del que és Azahara.


Article de @marta-amoros 


Per conèixer més:

Pàgina web d’ Azahara

Xarxes socials: Twitter @azaharaong  – Facebook @azaharaong – Instagram azaharaong

Ciutat Nova

Revista trimestral. Descobrim i compartim històries i projectes inspiradors i propers per enfortir #vincles positius. #diàleg

Revista trimestral. Descobrimos y compartimos historias y proyectos inspiradores y cercanos para fortalecer #vínculos positivos. #diálogo
Ciutat Nova

Latest posts by Ciutat Nova (see all)