Et donem la benvinguda al blog de Ciutat Nova

Tot reflexionant junts sobre el que ens envolta i ens importa

Compassió i fraternitat

Sense la compassió, l’odi fa estralls i ens porta els resultats que ja preveia Gandhi: ‘amb l’ull per ull, només s’aconsegueix que el món sencer es quedi cec’. Una societat fraterna necessita la compassió.

Entrevista a Pere Camprovin

En Pere ho té tot molt clar i ben apamat. És enginyer. Aquesta estructuració, però, està al servei d’una passió, d’una emoció col·lectiva que es desferma quan s’ha aixecat un castell humà. Parlant amb ell és impossible separar el que el que és en Pere, del que és la colla.

De baix a dalt

De baix a dalt és la lliçó que ens ofereixen els castellers per ajudar-nos a construir una societat més humana. Els reptes de major transcendència s’assoleixen gràcies a molta gent que treballa soterrada, en llocs incòmodes, sense cap protagonisme.

Una vida plena

La vida plena, una opció sense falses expectatives per assolir la plenitud. Capacitats a desenvolupar i al servei dels altres. Tenir només allò que és necessari. Fer sense caure en un activisme sense sentit. Instruments tots per a la realització de la persona.

JovesLab. Innovació social

El món del treball està canviant vertiginosament i als joves els costa decidir què fer i què ser, mentre que als pares i professorat no saben com ajudar-los de manera efectiva. JovesLab és un un programa d’ajuda a l’ocupació molt innovador. El seu fundador ens l’explica.

Ignorància o indiferència?

Podríem afirmar que la majoria de conflictes, fins i tot els conflictes armats, es perpetuen mitjançant la ignorància. Jo mateixa així ho feia des de fa temps, bo i afirmant que la ignorància domina el poble. Tanmateix, les realitats són múltiples i variables, i van...

Odi i fraternitat

El trànsit de l’odi a la fraternitat és tan feixuc com necessari. L’odi no ens pot fer oblidar que ‘l’altre’ és un ‘altre jo’. Cada persona humana és més persona i més humana en la mesura que pot acollir al seu cor sempre més varietat i diversitat.

Vertader o fals?

Vertader fals? Malauradament les ‘fake news’ s’han posat de moda. L’article invita a un periodisme de la veritat, que cerca la concòrdia i no l’enfrontament. Avui en dia que, tots som petits periodistes, és una crida que interpel·la a molts.

Clara

La Clara treballava en una ONG a Barcelona dissenyant pàgines webs i com a fotògrafa. Un dia, sense previ avís, la fan fora perquè pateix fibromiàlgia. Així de cruel, així de sorprenent. Llavors se'n va anar a Nepal. Va començar oferint tallers de fotografia creativa...

Ciutat Nova - Logo

Afegeix-te i col·labora amb Ciutat Nova!

Forma part d’una comunitat amb valors i un estil de vida compartits.

Et donem la benvinguda a la comunitat de Ciutat Nova!

Share This