Et donem la benvinguda al blog de Ciutat Nova

Tot reflexionant junts sobre el que ens envolta i ens importa

Quin desenvolupament?

Associar desenvolupament només a progrés econòmic és un error. De fet, el desenvolupament és un dret humà que ha de permetre – segons Amartya Sen – eliminar obstacles com la pobresa, la falta d’aliments o l’establiment de governs tirànics.

La meva ànima exiliada

Un testimoni fet poesia, sang de l’ànima, que no intenta estigmatitzar ni crear confrontació entre palestins i israelians, al contrari, desconstruir discursos massa arrelats i explicar el què passa, el què s’amaga sistemàticament

Ànsia de pau

L’anunci de dissolució d’ETA, obre la porta a la reconciliació i la pau en el cor de cada persona i en la convivència social entre persones i pobles. Un anunci que és també una invitació personal a construir la pau.

Ignasi Eiriz

L'Ignasi em parla pausat, però segur, coneix cada detall del seu projecte i sobretot sap exactament quina és l'essència, el motor que el fa anar endavant i perquè tantes persones s'estant afegint. I no és res més que els valors personals. En acabar l'entrevista amb...

Insòlit perdó

El perdó és una expressió privilegiada de la bondat humana i una eina bàsica per a la convivència. A vegades, pren trets gairebé heroics. És cert que una flor no fa estiu, però esperona el creixement d’altres flors.

Escriure la teva història

Temps de roses i llibres: Sant Jordi. En aquesta diada, Ciutat Nova us ofereix en primícia una història que trobareu al número de primavera que és a punt d’arribar a les llars dels subscriptors. El somni d’un noi que volia ser escriptor…

Política, quina política?

La política és cabdal per a resoldre les dificultats de convivència que qualsevol societat pateix en major o menor grau. Cal un canvi de paradigma de la política ja que la versió actual es manifesta impotent per a construir una unitat que sigui veritable relació entre diversitats.

Del 155 al 387?

155 i 387, una relació numèrica que serveix a l’autor per oferir una reflexió i una proposta de desllorigador de la situació conflictiva entre Catalunya i Espanya. Un camí d’equilibri sincer i generós entre drets i deures.

Coses noves i coses velles

Fórmules noves per a resoldre nous reptes. La innovació que s’encamina al bé comú, a vegades, troba les seves arrels en principis antics, universalment vàlids.

Ciutat Nova - Logo

Afegeix-te i col·labora amb Ciutat Nova!

Forma part d’una comunitat amb valors i un estil de vida compartits.

Et donem la benvinguda a la comunitat de Ciutat Nova!

Share This