Caminada amb Causa: Vall de Sant Daniel

El nostre grup d’amics comença el curs 2018. Un nou curs per al que hem escollit nous llocs, que ens permetran de descobrir racons de natura propers i desconeguts per a molts.
Sempre ens agrada tenir alguna causa que doni sentit a la caminada, i que convidi al diàleg i al compromís personal. És un valor important que volem conservar i potenciar, perquè dona un al·licient addicional a la nostra marxa.

Volem que les caminades permetin caminar als “caminants” i alhora, que siguin assequibles. De fet, volem que qualsevol família caminadora i amant del diàleg s’hi pugui apuntar.

Caminar i dialogar per la Vall de Sant Daniel (Girona)

I pujarem al castell de Sant Miquel per gaudir d’una vista panoràmica 360º d’ampli abast (la costa, Pirineus, Montseny i òbviament el Gironès) i coneixerem el Monestir mil·lenari de Sant Daniel amb la petita comunitat de monges benedictines que van sortir al programa de TV3 “El Foraster”. Allà dinarem i podrem visitar-ho després de dinar i del diàleg.

Aquesta vegada, donat que podem dinar i visitar aquesta meravella de monestir, hem vist oportú dinar a la hostatgeria, doncs tenen un menú molt bo* de 15 € i així també contribuïm a donar vida a la comunitat i aquest recinte de tanta bellesa i valor històric.

Per a que pugueu fer un tast del convent i d’aquest espai natural us adjuntem aquest enllaç, on podreu veure el programa que es va fer a TV3.

 • La data: dissabte dia 26 de Maig
 • El tema: a la caminada parlarem del diàleg a 360º
 • La acció: restablir el Diàleg amb alguna persona amb la que ens és particularment difícil fer-ho.

Informació bàsica de la caminada

És una caminada d’uns 10 quilòmetres i, si hi afegim el tros que pot haver-hi des del lloc on es deixin els cotxes, potser 11. És de dificultat mitjana. La farem circular, ja que es pot pujar per un lloc i baixar per un altre. La durada de la caminada pot ser de dues hores i mitja (anar i tornar). Posem tres hores si fem alguna pausa durant el camí o al mirador de d’alt. Per això, proposem el següent horari :

 • Arribada al punt de trobada de Girona a les 9:30 hores a l’aparcament gratuït de la Devesa que indiquem al Planell.
  Normalment a aquella hora sempre hi ha espai. Com que l’aparcament és molt gran, ens emplacem a trobar-nos a la sortida de cotxes de l’aparcament que és més a prop del riu.
 • Inici de la caminada a les 10:00 hores
 • Arribada al Castell de Sant Miquel: 11:45 hores. Descans al Castell i mirador 360º.
 • Inici del descens: 12:00 hores
 • Arribada al convent de Sant Daniel: 13:15 hores
 • Dinar a les 13:30 hores.
  *El menú que s’ha acordat és arròs a la cassola i pollastre al forn, tot i que si algú te necessitat d’un menú especial ho pot avisar. Sempre hi ha amanida, pa, aigua i vi. De postres fruita i iogurts. El dinar és en format d’autoservei.
 • 15:00 Hores. Inici del Diàleg
 • 16:00 Hores. Visita al monestir.
 • 17: 00 Hores: Cloenda. Els qui vulguin, poden anar a visitar el Barri Vell de Girona o retornar cap a els seus punts d’origen

Pels qui surten de Barcelona, ens trobarem a l’estació d’autobusos de Sant Andreu Arenal (Av. Meridiana amb Av. Fabra i Puig) a les 8:00 hores, per compartir vehicles.
És molt important poder disposar de cotxes per donar cabuda als que no en tenen. Per això caldrà que aviseu amb antelació de la vostra participació.
Des de Barcelona cal prendre la sortida direcció Girona AP7 fins a la sortida 6B Girona O. L’aparcament és molt a prop del riu i de la catedral.

Proposem el següent pla per les persones no caminadores o famílies que portin infants:

Deixar el vehicle a l’aparcament gratuït que hem comentat a les 11:30 hores i fer un recorregut cadascun pel seu compte per la Catedral, Passeig Arqueològic i la Muralla, que es troben al punt de partida de la sortida i camí del Monestir de Sant Daniel que es pot veure indicat en el Google Maps.
Una ruta senzilla que no arriba a dos kilòmetres i que pot acabar al monestir a les 13:15 hores, just quan arribarem els caminadors. Així es poden afegir al dinar i a tota la segona part de la jornada.

Hem decidit que, de forma general a totes les caminades, tots els que vulguin poden portar alguna cosa per ser donada a gent que li falten coses essencials: roba, menjar o diners, que els canalitzarem per Càritas, Banc d’aliments i Caputxins de Sarrià.

Inscripció

Caldrà que ens confirmeu la vostra participació abans del dia 20 de Maig, a fi de combinar les places de cotxe pels que no en tinguin i fer la reserva al Monastir. Ho podeu fer via mail a cpedragosa@ecomon.cat

O trucant als coordinadors de la caminada:

Carles Pedragosa: tel . 629 327 989 / 93 458 71 43
Rafa Gomez: tel. 610 545 115 / 93 864 32 51
Georgina Torres: tel: 636 634 357 / 93 458 71 43
Isabel García: tel. 637 922 584 / 93 864 32 51

Més informació

Podeu trobar més informació d’aquesta caminada als següents enllaços:

https://ca.wikipedia.org/wiki/Monestir_de_Sant_Daniel_de_Girona
http://www.santdaniel.com/ca/descobreix-lentorn/
https://ca.wikipedia.org/wiki/Castell_de_Sant_Miquel_(Giron%C3%A8s)

¡Reserveu la data a les vostres agendes!.

Nota important: es recorda a tots els participants a les caminades, que les responsabilitats, tan sobre els danys propis com aliens que se’n derivin de la pràctica d’aquesta activitat, les assumeix cadascú.

Lloc de l’esdeveniment

La Devesa, Girona

Share This