Caminada amb Causa: L'empedrat de Morou

El nostre grup d’amics comença el curs 2018. Un nou curs per al que hem escollit nous llocs, que ens permetran de descobrir racons de natura propers i desconeguts per a molts.
Sempre ens agrada tenir alguna causa que doni sentit a la caminada, i que convidi al diàleg i al compromís personal. És un valor important que volem conservar i potenciar, perquè dona un al·licient addicional a la nostra marxa.

Volem que les caminades permetin caminar als “caminants” i alhora, que siguin assequibles. De fet, volem que qualsevol família amant del diàleg s’hi pugui apuntar.

Caminar i dialogar per Parc Natural del Montseny (Santa Fe – Empedrat de Morou – Santa Fe)

Una caminada circular de dificultat mitja perquè hi han dos trams curts que cal pujar. La poden fer famílies amb nens (5,8 Km aproximadament), amb sortida i arribada a Santa Fe del Montseny. Ens acompanyarà tota l’estona la bellesa del Parc Natural del Montseny.

 • La data: dissabte dia 20 de Octubre
 • El tema:  Les petites accions poden canviarel món
 • La acció: rebre amb confiança i gratitud la convocatòria d’aquesta caminada, interpretant-la com una oportunitat de viure una nova experiència relacional.

Tothom pot fer una petita cosa. És a l’abast de tots. Recollir un paper de terra, parar taula, fer companyia a un malalt o a algú que es troba afligit. Tenir cura dels néts i conversar amb ells de les seves coses. Ser puntual quan algú t’espera, acollir bé a qui reps… podríem fer una llista inacabable de petits actes aparentment sense importància però que, ben vistos, són els que mouen el món.
“Small is beautiful” és un llibre de E.F. Schumacher, que reivindica una societat i una tècnica a la mida de l’home. Comentarem i llegirem un resum d’aquesta meravella de llibre que es va publicar en espanyol l’any 1978 i és un cant al valor de les petites accions, un autèntic tresor que sovint és ignorat per la societat.

De forma general, en totes les nostres caminades aquells que vulguin poden portar alguna cosa per ser donada a persones a les que els falten coses essencials: roba, menjar o diners. Canalitzarem tot per Càritas, Banc d’aliments i Caputxins de Sarrià.

Lloc i hora de trobada

A la tardor, la zona de Santa Fe te una gran afluència de vehicles que arriben a provocar el col·lapse dels aparcaments i de la principal carretera d’accés. Això ha comportat que els municipis afectats hagin posat un servei d’autobusos que cada 30 minuts pugen i baixen de Santa Fe. El servei d’informació del Parc (tel 938475102), ens ha dit que si arribem a l’aparcament de Santa Fe abans de les 9:30 hores, trobarem espai.

Per les persones que surten de Barcelona:

 • 7:45 Trobada a l’aparcament de cotxes de la estació d’autobusos i rodalies Renfe de Sant Andreu (parada metro Fabra i Puig).
 • 8:00 Sortirem per arribar a l’aparcament de Santa Fe a les 9:30, on ens trobarem amb els que arribaran des d’altres indrets..
 • 10:00 Inici i arrencada de la caminada segons itinerari que indiquem al Planell.
 • 13:00 Arribada a Can Cassades on hi ha una zona de pic-nic i podrem fer l’àpat. Cadascú es porta el seu menjar.
 • 14:00 Diàleg participat.
 • 15:00 Comiat, lliurament de bens per a gent necessitada i inici del retorn.
 • 17:00 Possible hora prevista d’arribada a Barcelona.

 

Descripció de la ruta

Es tracta de visitar el Empedrat de Morou (L’empedrat de Morou), recomanat per la Xarxa de Parcs Naturals de Catalunya i el recorregut us podeu descarregar del següent enllaç.

 • Distància: 5,8 km.
 • Temps per a un adult: 2 hores, sense parades.
 • Temps amb dues parades: 3 hores.

Mapa del recorregut

La ruta és d’uns 5,5 km i està qualificada com de dificultat mitjana, però un nen de tres anys va caminar tota l’estona amb nosaltres. Pot resultar més difícil per a una persona gran. Això sí, una gran part del recorregut es de pujada i el terreny es força pedregós.

Comencem a caminar al Centre d’Informació de Can Casades, una mica abans d’arribar a Santa Fe del Montseny, per la carretera que des de Sant Celoni porta a Viladrau.
Deixem el cotxe al parking i seguim un camí que està adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. Passem per un pont de fusta que creua la riera i arribem a una bifurcació on prenem el viarany de la dreta en pujada i passem pel costat de la Escola de Natura Can Lleonart.

L'empedart de Morou

Un cop passat Can Lleonart, prenem el camí de pujada de la dreta travessant una zona boscosa de faigs i castanyers. Tot el camí està perfectament senyalitzat amb fites de color taronja, amb el que no hi ha possibilitat de perdre’s.

Inscripció

Caldrà que ens confirmeu la vostra participació abans del dia 20 de Maig, a fi de combinar les places de cotxe pels que no en tinguin i fer la reserva al Monastir. Ho podeu fer via mail a cpedragosa@ecomon.cat

O trucant als coordinadors de la caminada:

Carles Pedragosa: tel . 629 327 989 / 93 458 71 43
Rafa Gomez: tel. 610 545 115 / 93 864 32 51
Georgina Torres: tel: 636 634 357 / 93 458 71 43
Isabel García: tel. 637 922 584 / 93 864 32 51

¡Reserveu la data a les vostres agendes!.

Nota important: es recorda a tots els participants a les caminades, que les responsabilitats, tan sobre els danys propis com aliens que se’n derivin de la pràctica d’aquesta activitat, les assumeix cadascú.

Share This