Fa uns dies, llegia al diari un article d’opinió que debatia la qüestió de si estàvem en una època de canvi o en un canvi d’època. L’article era interessant, però finalment tenies la sensació  que no calia trencar-se el cap entre l’una i l’altra visió, perquè tenien pràcticament les mateixes connotacions, unes més concretes i altres més abstractes.

Els canvis els notem més aquells que ja hem superat l’equador de la nostra existència, que no pas els mes joves, perquè tenim més referències i més remotes per poder comparar. Que una època declina i s’esllangueix, ho demostren moltes coses que avants eren vitals i ara van clarament a la baixa. Per exemple, aquell creixement continu, durant el segle passat, de la fabricació de paper, va  passar a un estat estacionari a finals de segle i ha entrat en un declivi ràpid i creixent en el present segle.

La ciència ens obre nous camins, que ens simplifiquen la vida i ens obren nous camps de relació. Les noves tecnologies i les xarxes socials són una oportunitat per a democratitzar la comunicació i permetre que la informació arribi a tothom de forma ràpida, encara que no sempre fiable. Comprovem que la manipulació informativa, s’ha fet cada cop més present a les xarxes i allò que havia de ser senzill i diàfan, s’ha convertit en un desgavell incontrolable.

Cada vegada resulta mes difícil saber què és veritat i què és mentida. Això em porta a pensar que, les creacions humanes, si no les Il·luminem amb la millor intenció, acaben regirant-se com un ‘boomerang’ contra nosaltres mateixos.


 

Antoni Pedragosa

Llicenciat en Ciències Químiques, Màster en Astronomia, casat amb la Blanca, dos fills, quatre nets, col·laborador habitual de Radio Estel, Ciutat Nova, i CAT-Diàleg. Assessor ocasional de la Eurocamara en temes de medi ambient.

Licenciado en Ciencias Quimicas, Màster en Astronomia, casado con Blanca, dos hijos, cuatro nietos, col·laborador habitual de Radio Estel, de Ciutat Nova i de CAT-Diàleg. Asesoramientos especiales en la Eurocamara,en temas de medio ambiente.
Antoni Pedragosa

Latest posts by Antoni Pedragosa (see all)

0

La teva cistella