És una evidència, cada dia que passa el dia s’escurça, ni que sigui un pas de puça, com assegura la dita popular. Això és sinònim de que l’estiu va declinant i ben aviat veurem pels carrers l’inici de la deambulació de motxilles, farcides de llibres i carregades a les espatlles de noies i nois. Tindrem la sensació que el món torna a girar, tot i que de fet, no s’ha pas aturat. Només ens ho ha semblat mentre dormisquejàvem enmig d’alguna xafogosa migdiada d’estiu.

Haureu comprovat que també Ciutat Nova ha fet alguna becaina a redós del darrer número que ens parla d’espiritualitat. Ben cert que aquest número ens ha tret la son de les orelles, ens ha sacsejat i ens ha posat davant d’algunes realitats no sempre còmodes, però ben essencials pel camí vital de tota persona. Tot i així, calia baixar el ritme per prendre una nova i decidida embranzida. I, ja hi som pel tros!

Com cada any, tornem a ser a la línia de sortida d’una nova cursa. Una cursa de relleus, on cadascú haurà de portar el seu testimoni el temps que li pertoqui. Esteu a punt per portar el vostre? Segur que sí… Una cursa que aquesta vegada preveiem que prengui una marcada coloració social. Perquè, no us quedi cap dubte, l’itinerari està marcat, està previst, està programat, però… Sí, sempre hi ha un però, i és que al llarg de l’itinerari no sabem ben bé el que ens trobarem. Ho anirem descobrint a mesura que anem avançant plegats. Sabem del cert que el camí és ple de fragmentacions, de divisions, d’escletxes. Clivelles on caldrà endinsar-nos per fer emergir aquella llumeta que hi habita, aquelles sensibilitats emergents que ens aportaran llums inèdites. Una coral de tonalitats diverses que juntes aniran configurant una xarxa lluminosa que ofereixi una mica de claror, ara que el dia s’escurça. Aquesta és la modesta – i, estem convençuts que necessària – contribució de Ciutat Nova.

Una claror que no és l’única i que s’afegeix a d’altres que aquí i allà sorgeixen, aportant la seva contribució – igualment necessària – en aquest camí que la humanitat va recorrent envers la construcció de la família universal. Una claror que, precisament perquè ha sorgit del fons de l’escletxa de cada fragmentació, aporta una manera alternativa i transformadora d’encarar els conflictes que ens interpel·len des de molts fronts de la nostra societat. Una claror que pot ajudar a descobrir el passatge cap a nous escenaris. Una via de participació en la construcció d’una realitat que és canviant i l’anem configurant constantment, perquè és vivencial, com diria la nostra col·laboradora Raquel Banchio.

En definitiva, una claror que ens esperona a continuar la cursa sense defallir. Una claror que, després de les curses anteriors, afegeix a la il·lusió, la certesa que tot plegat val la pena. Una certesa que augmenta el compromís i la pròpia il·lusió per continuar oferint-vos aquest espai d’intercanvi vivencial i enriquidor per a tots els que hi estem al capdavant, per a tothom que hi col·labora; per a tots aquells que, d’una manera o altra, s’hi apropen, hi treuen el nas, flairen l’aire que s’hi respira i se senten un xic reconfortants en aquest camí de la vida, enmig d’aquesta jornada segmentada, d’aquest dia a dia neguitós i que… a més, ja s’escurça.

Ciutat Nova

Latest posts by Ciutat Nova (see all)

0

Finalitzar Compra