No es casualitat que el moviment del SÍ sigui longitudinal i el moviment de negació sigui lateral.


Seguim tenint a la nostra esquena una columna reptiliana, amb la seva lordosi i la seva cifosi, és a dir, amb les seves corbes cap endavant i cap endarrere. El moviment primari i natural del cos és un moviment longitudinal resultat de l’acció d’aquestes corbes i de la nostra guanyada verticalitat.

Mentre que el tronc és compacte i es desplaça a l’uníson, les parts parelles impliquen una lateralitat coordinada, com ara la mobilitat dels ulls o el desplaçament dels peus, un pas darrere l’altre. El conflicte es crea amb la dualitat.

Els éssers vius naixem amb l’instint bàsic de la supervivència que consisteix a eliminar les tensions internes. El subcons­cient detecta les nostres necessitats, percep amb sensacions i pensa en imatges. Quan es detecta una necessitat, bé si és de tipus físic o emocional, es transmet un missatge que el cervell rep, analitza desencadena tota una organització muscular del cos sencer interactuant a l’uníson i respon a través del moviment corporal.

Si per algun motiu, sigui el que sigui, l’acte motor queda bloquejat, l’energia disponible per a aquest moviment queda retinguda. Si l’actitud de defensa s’instal·la de manera crònica, l’angoixa és el primer missatge d’alarma.

Estira’t… i respira. ¿Ets capaç de percebre el teu meravellós cos… la teva respiració, o només venen problemes sense resoldre a la teva ment? Relaxa’t… Ara és el moment de respirar. Somriu lleugerament… relaxa els teus llavis… separa suaument els llavis i mantén-los així tota l’estona mentre sents com la teva nuca es relaxa… Respira i sent com el teu ventre es desplaça cap endavant quan agafa l’aire i com s’enfonsa quan el deixa anar. Si t’adones que estàs respirant a la part alta del tronc, baixa la respiració al ventre un cop rere l’altre. Posa tota la teva atenció en fer baixar la respiració al ventre. si ho necessites, fes alguna respiració més profunda. Observa com el teu ventre s’avança, el teu cap se’n va més enrere, la columna es redreça, la respiració és més fluïda i profunda. Deixa que, a poc a poc, es vagi instal·lant de nou el moviment del SÍ.

Els grans èxits requereixen temps per assolir-los, això els fa més valuosos. Mai no van ser un impossible, senzillament la vida organitza experiències d’aprenentatge que a vegades duren anys. Unes vegades es guanya i altres, es perd, però la major part del temps estem lluitant. Permet que el guerrer que portes a dins trobi moments de repòs al ritme de la teva respiració conscient i de la recuperació del moviment primari del SÍ.


 

Montse Bravo

Veus i Imatges Internes per escoltar i estimar el nostre meravellós cos.
-----
Voces e Imágenes Internas para escuchar y amar
nuestro maravilloso cuerpo.
Montse Bravo

Latest posts by Montse Bravo (see all)

0

La teva cistella