La intenció de la start-up, al capdavant de la qual hi ha el jove Ignasi Eiriz, és ser una alternativa ferma a la indústria tèxtil actual

La plataforma Ethical Time, que ja està disponible a escala europea des del 16 de juliol, és una aplicació per buscar i comprar roba ètica que agrupa més de tres-centes marques i botigues amb la voluntat d’oferir una alternativa a les grans firmes de moda actuals. La plataforma també es pot usar des del mòbil, accessible des de tots els dispositius IOS i Android, i s’ha finançat gràcies a una reeixida campanya de micromecenatge en què es van recaptar més de 20.000 euros.

Els usuaris d’Ethical Time poden trobar a la plataforma una àmplia oferta de roba elaborada segons criteris de sostenibilitat ecològica i respecte pels drets humans. A part, la plataforma web, que és gratuïta tant pels consumidors com per les marques, també permet consultar un mapa amb la localització de les botigues físiques que ofereixen aquest tipus de productes i fer cerques selectives segons criteris de fabricació, materials o altres.

El creador d’Ethical Time, Ignasi Eiriz, ens ho explica més detalladament en un article que va escriure pel número 176 de Ciutat Nova

Actualment, Ethical Time compta amb el suport d’Intermón Oxfam, de la Campanya Roba Neta i de totes les associacions de moda sostenible d’Espanya. Tot i que ara mateix en formen part 300 marques, es preveu agrupar les més de 5.000 marques de moda ètica i sostenible que existeixen a Europa en un termini de dos anys.

Les marques que vulguin formar part d’Ethical Time han de complir dos requisits bàsics: Poder assegurar el treball digne de totes les persones en tota la cadena de subministrament, producció i confecció i treballar amb materials sostenibles o de proximitat. A més, l’equip de la innovadora start-up estudia el tracte de cada marca amb els treballadors i el seu impacte mediambiental i, en funció d’aquests, pretenen crear un distintiu per identificar aquelles que obtinguin millor valoració.

Qui hi ha darrere d’Ethical Time?

El creador d’Ethical Time, l’Ignasi Eiriz, és estudiant de Publicitat i Relacions Públiques de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, i va tenir la idea de crear la plataforma a partir d’una experiència personal. Amb 17 anys, després de llegir el llibre “Guia per vestir sense treball esclau” d’Albert Sales, va deixar de comprar a les grans multinacionals i va investigar quines botigues i quines marques duien a terme pràctiques socials, laborals i mediambientals responsables. En aquest temps, Eiriz, que ara té 20 anys, ha viatjat a Bangladesh per conèixer la situació en primera persona i ha convertit la seva idea de crear una plataforma de moda sostenible en una realitat amb molt de sentit.

Mireia Baró

Periodista per vocació i també en formació a la Universitat Pompeu Fabra (Barcelona). Observadora, apassionada per conèixer històries noves i una mica somiatruites, m’agrada escriure pensant que les meves paraules poden ajudar a crear un món millor. He crescut rodejada de llibres tota la meva vida, per tant, l’art d’escriure ha marcat, des de sempre, el meu camí.

Periodista por vocación y también en formación en la Universidad Pompeu Fabra (Barcelona). Observadora, apasionada por conocer historias nuevas y un poco soñadora, me gusta escribir pensando que mis palabras pueden ayudar a crear un mundo mejor. He crecido rodeada de libros toda mi vida, por lo tanto, el arte de escribir ha marcado, desde siempre, mi camino.
Mireia Baró
0

La teva cistella