BeTheKeyAra que les xarxes ja són omnipresents i l’odi i la postveritat són massa habituals, cal aportar-hi respecte i una actitud positiva. El projecte “BeTheKey” va per aquest camí.


Hem agafat la metàfora de “sigues la clau” -Be The Key en anglès amb la intenció de creuar fronteres-, perquè amb la clau obrim portes que sovint trobem tancades. Per tant, volem que tu siguis la clau per combatre la islamofòbia, el fonamentalisme, etc.

Aquest projecte sorgeix d’un grups d’estudiants de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna (URV) d’entre 18 i 25 anys. Aspirem a mostrar a les xarxes socials les claus per acabar amb l’extremisme i el discurs de l’odi contra els musulmans. A través de la metàfora Sigues la clau hem agafat plataformes com Facebook, Instagram i Twitter i a cada xarxa hem fet servir diferents mitjans per transmetre el nostre missatge. A Instagram hi pengem fotos de claus que ens arriben de joves d’arreu del món amb un missatge contra, per exemple,  el racisme o la islamofòbia. Per totes les xarxes també hi compartim TedTalks, frases cèlebres, hi parlem de temes d’actualitat… amb missatges en català, castellà, anglès, àrab, grec… i amb imatges de claus de tota mena i rebudes de gent de tot el món.

També vam organitzar una presentació del llibre “Mira’m als ulls” de la Míriam Hatibi, una musulmana nascuda a Lleida, on hi explica la seva experiència com a catalana i alhora musulmana, és a dir, amb una identitat plural. Al mateix temps, el llibre pretén desmuntar estereotips i afavorir la integració, la convivència social i el respecte.

Cadascú de nosaltres pot esdevenir la clau vivint el nostre dia a dia amb aquesta vocació. A les xarxes podem denunciar-ho, hem de tenir la predisposició de conèixer l’altre i comprendre altres formes d’actuar, etc. El més important és el canvi d’actitud i obrir la ment, amb això i en tot, tot va lligat. Sobretot els joves, que som la clau del canvi present i futur.


Text i imatges: equip #BeTheKey

Podeu seguir el projecte  #BeTheKey: Twitter: @BeTheKey_  /  Instagram: @BeTheKey_  /  Facebook: bethekeybarcelona

Ciutat Nova

Revista trimestral. Descobrim i compartim històries i projectes inspiradors i propers per enfortir #vincles positius. #diàleg

Revista trimestral. Descobrimos y compartimos historias y proyectos inspiradores y cercanos para fortalecer #vínculos positivos. #diálogo
Ciutat Nova

Latest posts by Ciutat Nova (see all)

0

La teva cistella