(En el darrer article d’aquesta secció sobre creixement emocional, l’autor ens presenta una guia en forma de pregària que ens pot ser molt útil)

La guia en forma de pre­gària que us presentem en aquest darrer capítol és una eina molt útil, per iniciar el camí cap als nivells de consciència de la veritat, per tant és un camí de llum per alliberar-nos de l’ego. És una gimnàstica mental, per desaprendre el negatiu que ens con­diciona. Qui està interessat a fer aquest camí, s’hi ha d’entregar amb tot el cor, confiança i fe. Si fins ara predominaven els posicionaments de l’ego, notaràs que de mica en mica desapareixen. És una autèntica desprogramació de la ment de totes les creences negatives que mantenen l’estructura de l’ego que impedeix el progrés espiritual.

És un treball d’entrega que requereix una total disponibilitat i compromís. És deixar que el SER (la Presència de Déu dins teu), dugui a terme la teva transformació. Familiaritza’t amb això: «sempre que em connecto amb el meu SER, ho faig amb el Regne de Déu dins meu». Alerta! Acostumats a viure moltes hores sota la gestió de l’ego, tenim una connexió molt feble, llunyana i precària amb el nostre ser interior.

Si fins ara has viscut durant molts anys deixant inconscientment que fos el teu ego qui et gestionés, ara deixes que sigui el teu SER, fet a imatge i semblança de Déu, qui guiï la teva vida. A Ell li entregues tota la manifestació de l’ego.

Amb la guia reconeixes i deixes anar qualsevol identificació amb l’ego, el qual t’ha convertit en protagonista de les seves històries. Observa els personatges a què t’ha acostumat: víctima, heroi, insuficient, incapaç, culpable, orgullós, poruc, etc. T’ha fet creure que ets tot això. La bona notícia és que tot «això» no ets tu. La teva vertadera essència és el ser complet.

La guia consta de dues parts:

 1. Agraïment i reconeixement. Agraeix el fet d’adonar-te dels posicionaments de l’ego, obre la ment i potencia la voluntat de transcendir-los. L’agraïment reforça la bona disposició i bona voluntat de transcendir els hàbits recurrents de l’ego. Cada «ara m’adono de…» porta implícit l’agraïment que potencia el canvi. Reconèixer és fonamental. El cervell no pot canviar cap programa, si primer no reconeix el que hi ha. Reconèixer és un acte d’honestedat i d’humilitat, que vol dir que acceptes el teu present tal com és ara. Amb aquesta actitud no rebutges, ni reprimeixes, ni ignores, el que és habitual en l’ego. Reconèixer no és propi de l’ego, sinó del SER. Això et facilita afluixar posicionaments de l’ego, l’estructura del qual, comença a trontollar, fins que es desmunta del tot.
 2. Entrega i deixa anar. La con­seqüència, i alhora l’objectiu, de reco­nèixer i d’agrair és entregar els vells programes i creences de l’ego, a Déu. L’entrega deixa anar l’energia negativa associada als posicionaments de l’ego. Al llarg del dia, cada instant que t’adones de l’emoció i del pensament negatiu, entrega’ls immediatament. En el mateix instant en què experimentes la sensació, repeteix: «Déu, t’entrego això que sento. Ho deixo anar per sempre». Primer deixes anar les primeres capes, després les més profundes. La pregària matinal predisposa l’actitud positiva d’afrontar el canvi a cada moment concret del dia, quan es manifesta la vella creença que ara et proposes transcendir.

Amb quina actitud s’ha de fer la guia-pregària?

La guia s’ha de fer cada dia. Durant 10 o 15 dies et concentres en la creença que vols entregar a Déu. Millor si tens les dues parts escrites. Dedica 5 minuts a fer silenci. Fes-ho des del cor. Amb actitud humil de demanar ajuda a Déu. Evita fer-ho mecànicament. Converteix aquests breus minuts en un moment de pregària sincera en què connectes amb les energies negatives del teu ego i les entregues humilment a Déu. Si de veritat deixes que surti del cor, la guia-pregària és molt poderosa. No dic que sigui màgica, sinó que té la força de la ment humana quan obeeix el principi que Hawkins va enunciar com «Allò que mantens en la ment, tendeix a manifestar-se».

Fes-te responsable del que reconeixes, mira’t amb amor a tu mateix i a tota vida, dóna gràcies de tot i entrega l’ego, el sofriment, tot el negatiu que t’envolta, a l’Esperit Sant. Veuràs com el món al voltant teu es transforma si qui es transforma ets tu. Recorda: «Recte i estret és el camí, no perdis temps». (Hawkins)

GUIA:

1 ACCIÓ DE GRÀCIES SINCERA I HUMIL

Gràcies Senyor, per la vida.

Gràcies per cada minut d’existència.

Gràcies per com sóc, pel que he estat i per allò en què m’he convertit.

Gràcies per la capacitat d’adonar-me, per aclarir els errors de la meva ment.

Gràcies per cada regal i gràcia rebuda: vida, salut, educació, benestar, evolució espiritual…

Gràcies, Senyor, pel món en què visc: el cel, la terra i els éssers que hi viuen.

Gràcies per cada persona del meu entorn: família, amics, veïns, enemics (anomena les persones que t’han fet mal; les que et costa perdonar; no ho deixis, fins que les sentis perdonades en el teu cor).

Gràcies perquè tot en aquesta vida està complet i perquè no em manca res, sembli el que sembli, cregui el que cregui.

Gràcies per poder pregar-te en aquest moment.

Gràcies pel teu amor present en totes les circumstàncies de la meva vida.

Gràcies per guiar-me i protegir-me.

Gràcies per la teva infinita misericòrdia.

Gràcies per aquest camí de llum.

Gràcies per la teva divina presència en la meva vida.

Gràcies per tot.

2. RECONEIXEMENT I ENTREGA DES DEL PROFUND DEL COR

Senyor, t’entrego l’ego-jo experimentador.

Reconec que és una part de mi, un sistema de respostes apreses, creat en la meva ment,

que no són qui realment sóc.

T’entrego les seves emocions en totes les seves expressions.

T’entrego principalment (anomena l’emoció

que ara entregues a Déu), que he permès

en la meva vida sense adonar-me’n.

T’entrego el fet de viure sota el seu efecte i experimentar les seves expressions com si així hagués de ser. T’entrego la presència conscient i inconscient d’aquestes energies negatives.

T’entrego la ment i les seves programacions,

des de la primera apresa a la infantesa, fins a la darrera apresa fa un minut.

T’entrego cada minut de la vida, vivint aquestes emocions com si fossin veritat.

T’entrego el passat. Reconec haver-lo

experimentat repetidament, sense adonar-me’n.

T’entrego el significat que he donat a totes les circumstàncies de la meva vida, durant

tot aquest temps.

T’entrego les meves projeccions sobre els altres.

Reconec haver cregut tantes vegades ser

aquest jo petit. Ara m’adono de l’error

i te l’entrego per sempre.

T’entrego els seus hàbits inconscients recurrents.

Ja no se m’apliquen més a mi. Ja no hi crec.

No sóc la ment. No sóc aquest jo-experimentador.

T’entrego cada judici, opinió, justificació, mentalització.

Senyor, per mi mateix no sóc res.

Tu ets el Tot i jo sóc fill teu.

Deixa’m ser servidor teu.

Guia’m amb el teu Esperit Sant.

Senyor, per mi mateix, jo no sé res.

Només teu és el Poder i la Glòria.

Amén.

Pregària

Déu Totpoderós i etern: demanem ser servidors Teus, oh Senyor, un vehicle de l’amor diví, un canal de la Teva Voluntat. Demanem direcció i ajuda Divina, i entreguem tota voluntat personal per devoció a la Teva Veritat. Dediquem la nostra vida al Teu servei. Ajudan’s a escollir l’amor i la pau per damunt de totes les altres opcions, i entregar tots els nostres judicis a Tu, per poder tenir altres opcions, per poder tenir amor incondicional i compassió per tota la vida en totes les seves expressions i entregar la nostra pròpia vida a Tu en tot moment, en tot lloc.

Glòria in Excelsis Deo, ara i per sempre. Amén. (Dr. Hawkins)


Article publicat a la revista Ciutat Nova 169 de febrer/març 2017

Altres articles de la sèrie sobre Creixement Emocional de Joan María Bovet publicats a Ciutat Nova

 1. Psicologia de les emocions
 2. L’anhel de plenitud frustrat
 3. De les emocions negatives a l’amor incondicional
 4. L’ego, gestor de les emocions negatives, ens manté en la falsedat
 5. Mapa dels nivells de consciència
 6. Evolució espiritual
 7. Cercles d’evolució de la consciència
 8. Resistències del ego
 9. Desmantellem l’ego
Joan Maria Bovet

Latest posts by Joan Maria Bovet (see all)

0

Finalitzar Compra